Dansen!

Vrij dansen houdt in dat je op geheel eigen en unieke wijze expressie geeft aan de impulsen die je vanbinnen voelt en via de dans naar buiten laat komen. Als een kind dat muziek hoort en spontaan begint te bewegen, zonder erover na te denken. En ieder kind, ieder mens is uniek en we hebben allemaal ons eigen ritme.

Vrije dans kent geen vorm, doel of voorwaarden en ze gaat voorbij aan het oordeel van ‘goed’ of ‘niet goed’. Het maakt niet uit hoe je dans eruit ziet en is dus onvoorwaardelijk.

Dit kan soms best ‘confronterend’ zijn, zeker als je er net mee begint. Maar je zal merken dat als je het vaker doet en ervaart dat ook alle minder fijne gevoelens er gewoon mogen zijn, het vrij dansen ontzettend bijdraagt aan meer plezier, ontspanning, verdieping en simpelweg een vrijer gevoel in je leven!

Je bent van harte welkom om jouw eigen ritme te komen ontdekken ♥
Als je meer wilt lezen over het ontstaan, klik dan hier.

Werkwijze
Er wordt door ons team veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige en ontspannen sfeer. Een omgeving waarin je je thuis kunt voelen en waar ruimte en aandacht is voor elkaar.
Voordat we daadwerkelijk een dans ingaan, doen we eerst een deelronde en een lichte warming-up. Zo ga je op je gemak en vanuit een goede gronding de dans in. Achteraf is er ruimte voor het delen van ervaringen met een lekker kopje thee.

Goed om te weten
Alle dansactiviteiten zijn in principe voor iedereen toegankelijk. Mocht je gezondheids- en/of psychische klachten hebben, dan vragen we je om dit vooraf aan ons kenbaar te maken. Dit geldt ook voor als je medicatie gebruikt.

Danservaring is niet nodig, we hebben geen leeftijdsgrens en zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Het is aan te raden om laagjes en loszittende kleding te dragen waarin je vrij kunt bewegen. En je kunt een flesje water meenemen.

“Hoe vaker ik me verbind met mijn eigen dans, hoe meer ik voel dat het niet uitmaakt hoe het er uit ziet of wat de ander er van vindt. Het onderdrukte gevoel mag naar de oppervlakte komen en mag weer gezien worden. En dat is heerlijk kan ik vertellen! Hierdoor komt er de mogelijkheid dat je al je gevoelens tot uitdrukking kan laten komen in de dans. De muziek laat je bewegen en het doet er niet toe waarheen!” – Charlotte T.