Geblinddoekte dans

“Dansen met een blinddoek op diverse soorten gemixte muziek. Wat een bijzondere ervaring. Op reis met mezelf, mijn lichaam de muziek laten volgen, niets moeten, overgave en geen idee hebben waar ik was… Bevrijdend! Op naar de volgende dans!” – Karin W.

‘Lichtreis in het donker’
Tijdens een geblinddoekte dans zijn je ogen afgeschermd door een blinddoek en daarmee sluit je je af voor de buitenwereld. Je kunt de andere dansers niet zien en jijzelf wordt ook niet gezien. Hierdoor valt de sterk afleidende prikkel van ‘zien en gezien’ worden helemaal weg. Dit zal je helpen om te ontspannen en om je makkelijker over kunnen geven aan de muziek. Tevens zorgt het dragen van een blinddoek ervoor dat je je zal kunnen ‘ontladen’.

Je zal ook helder gaan waarnemen en je bewust worden van hetgeen zich in je ‘innerlijke wereld’ afspeelt. Muziek speelt hierin een grote rol, omdat muziek herinneringen, blokkades en ook gevoelens bij je op kan roepen. Zowel positief als negatief. Ook de andere dansers maken een belangrijk deel uit van het proces, want iemand kan onbedoeld een ‘minder belicht deel’ in je aanraken of precies op het juiste moment bij jou in jouw buurt zijn en je net geven wat je nodig hebt. Een geluid of een aanraking zul je geblinddoekt vele malen intenser ervaren dan zonder.

Het dragen van een blinddoek tijdens een dans kan ervoor zorgen dat je versneld in een flow terecht komt. En eenmaal in de flow, dan kan er een geheel nieuwe wereld voor je open gaan!

“Het was een bijzondere ervaring: dansen met blinddoek om en dan ervaren wat de muziek met je doet als je je niet focust op je omgeving maar op jezelf. Een intense ervaring met als resultaat een heerlijk gevoel van rust”. – Martine V.

Dansen met intentie
Als er op dit moment een thema in je leven speelt, dit kan van alles zijn of als je bepaalde levensvragen hebt, dan kun je dit uitnodigen in je dans. Je stapt dan de dans in met een persoonlijke intentie en je zal, al dan niet tijdens deze dans, een inzicht of antwoord krijgen op je vraag.
Je kunt een geblinddoekte dans ook open instappen. Hierin leg je het vertrouwen in het hogere en stel je je open om vanuit die bron te ontvangen wat op dit moment nodig is op jouw levenspad.

Nazorg
Een geblinddoekte dans is een intense ervaring en kan nog een lange doorwerking hebben. Om die reden zijn wij ook na een dans bereikbaar voor vragen, een gesprek of voor als je gewoon even iets wilt delen.

“De dans in gaand bleek ik zelf m’n verborgen levensenergie vrij te mogen dansen rondom de Yggdrasil (levensboom). Dat heb ik heerlijk en vrijuit kunnen doen. Met mindere momenten in zware, donkere wolken maar ook daar midden in blijk ik levensenergie te hebben om me in voort te bewegen. Naar het einde toe mocht ik me te totaliteit van het leven realiseren; het leven met alles er op en er aan, dàt is leven en dàt ben(…ik)”. – Mirjam P.

“Dank voor een heerlijk intense Trancedans en dank voor jullie toewijding. Ik word er heel blij van!” – Corine K.

Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende geblinddoekte dans is.