Blog Ziekte van Lyme (deel 1)

Op woensdag 26 juni 2013 ben ik gebeten door een teek, alleen dat had ik pas de zaterdag erna door. Toen ik de betreffende zaterdag onder de douche stond viel mijn oog ineens op een zwart dingetje op mijn linker kuit aan de bovenkant. Het leek een soort zandkorreltje of een korreltje aarde. Bijna niet te zien dus en ook de reden dat het me niet eerder was opgevallen. Toen ik er met mijn nagel langsging en eens van dichtbij ging kijken zag ik kleine pootjes. Toen dacht ik eerst dat het een inimini torretje was omdat hij er zo bol uit zag. Alleen dan wel een torretje dat niet zo vaak voorkomt want ik had er nog nooit zo een gezien. Ergens in de verte dacht ik ook wel aan een teek, dus ik bedacht mij dat ik de komende weken de plek waar ik gebeten was in de gaten zou houden. Ik wilde weten of er een rode kring zou komen. Op de plek waar de teek gezeten had, zat een soort kleine zuig zoen. Ja, hij heeft flink zitten pimpelen die teek!

Ongeveer 1,5 week later, op donderdagavond, kwam ik onder de douche vandaan en keek naar de plek. En ja helaas, er zat ineens een klein rood vierkantje precies om de beet heen. Het was een plekje alsof je net een pleister van je huid hebt getrokken. Een rood vierkantje en dus geen rode kring zoals mij altijd is verteld. Maar goed, bij mij lopen de dingen altijd net ff anders dan “normaal” en nu dus ook.
Ik kon het nog niet helemaal geloven en dacht dat het kwam door de hitte van de douche. Dus ik besloot het een dag later opnieuw te checken. Ik weet het nog goed, het was hoogzomer en heerlijk warm buiten. Ik droeg zomerkleding en was op het werk. Jammer genoeg kon ik duidelijk zien dat het vierkantje er nog zat. Op dat moment brak het zweet me wel even uit, wat nu?! Dit kon betekenen dat ik de ziekte van Lyme had!

De maandag die volgde ben ik naar de huisarts gegaan en ik kreeg een vervangend huisarts. Zij stelde direct de diagnose ziekte van Lyme. Maar ik kon dit niet zomaar aannemen. Ik wilde eerst een test, maar die gaf ze me niet. Wel 3 dozen Doxycycline. Ik vroeg nogmaals een doorverwijzing voor een test, omdat ik dat graag wilde. Maar helaas…. Ook vroeg ik of er geen andere manieren waren qua behandeling, maar het antwoord luidde: nee meisje, dit is het enige wat je kunt doen. Okay, beetje naïef van mij om dit aan een regulier arts te vragen.
Omdat ik geen Antibiotica wil slikken ben ik thuis direct op internet gaan kijken naar alternatieven en ik wilde ook nog steeds een test. Ik wilde zeker weten dat ik Lyme had.
Ik kwam allereerst uit bij een Homeopathisch arts in de Betuwe en zij bleek gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van Lyme. Op haar site heb ik veel persoonlijke ervaringen gelezen van mensen die waren genezen van Lyme. Dat bood perspectief, dus ik maakte direct een afspraak voor donderdag.
Op de website van Willem Jacobs www.lymenatuurlijkgenezen.nl bestelde ik Kaardebol oertinctuur. Deze tinctuur wordt ingezet bij Lyme. Het is prachtig om te weten waar de Kaardebol voor staat, namelijk ‘heelt wat gebroken is’. In het begin heb ik veel gemaild met Willem en dat deed me erg goed. Hij weet veel van deze ziekte en de behandeling.

unnamedDe tussentijd (maandagmiddag t/m donderdagochtend) was behoorlijk stressvol. Stemmetjes in mijn hoofd die vertelde dat ik dood kon gaan aan deze ziekte en hoe het nou allemaal moest. Echt niet leuk. Uit onrust belde diverse natuurartsen op om raad te vragen en ze vertelde me allemaal hetzelfde; je moet Antibiotica nemen! Op dat punt heb ik de Antibiotica, die eerder in de vuilnisbak was beland, weer uit de vuilnisbak gevist. Ik weet het, niet echt fris maar ik was in paniek. Ik heb een glas water gevuld en een pilletje uit de verpakking gedrukt. Ik wilde hem innemen……maar deed het niet. Okay dacht ik toen, dit ga ik dus toch niet doen. Ik luister altijd naar mijn intuïtie, maar in dit geval was het wel een hele grote sprong het diepe in.
Ook was kleine rode vierkantje dat op donderdagavond nog heel klein was, misschien 3 cm bij 3 cm, gaan groeien. In de dagen die volgde werd de plek steeds groter en ook dikker en het jeukte een beetje. De plek was op een gegeven moment zo’n 12 cm in de lengte en 7 cm in de breedte. Ik werd er bang van! Willem Jacobs vertelde mij, ik had het hem gemaild, dat dit aan de ene kant een goed teken is omdat mijn immuunsysteem reageert op de indringers. Dit blijkt niet bij iedereen het geval te zijn en soms ontstaat er dus helemaal geen huidinfectie (bv. rode kring of vierkant) en is er niets te zien. Dit is belangrijk om te weten want ik heb mensen gesproken die naar huis zijn gestuurd door de huisarts omdat er geen rode kring is verschenen. Dit is een reden waarom er nog steeds mensen ziek zijn en bij de verkeerde therapeut terecht komen. Want van Lyme kun je van alles krijgen als je het niet verhelpt, je kunt er zo’n 384 verschillende ziekten/klachten van krijgen. En als je eenmaal een bepaalde ziekte hebt, bv. MS, dan denk je niet zo snel aan Lyme. Je krijgt een behandeling voor de klachten die je hebt en niet specifiek tegen de Lyme. Ik vind dat zorgwekkend!
Terug naar mijn verhaal. Aan de ene kant dus heel fijn dat ik wel een huidreactie heb gekregen, maar aan de andere kant betekent het geen goed nieuws. Het zou heel goed kunnen dat ik toch wel echt ziek ben.

Eindelijk was het donderdag! Eenmaal in de praktijk kreeg ik een Vega-test en daar kwam duidelijk de ziekte van Lyme uit, geen co-infecties. De arts vertelde me dat het een pittig teekje was, de meter sloeg namelijk gelijk door naar de andere kant. Later dacht ik, ja dat is logisch want dat teekje heeft zo ongeveer 3 dagen in mijn been gezeten en heeft alle tijd gehad om al zijn troepies te lozen in mijn bloed.
Ik kreeg een detox mee naar huis om alvast gifstoffen uit te leiden en de Homeopathische kuur zou met 1 á 2 weken thuis gestuurd worden. Ik moest dus nog “even” afwachten en dat vond ik heel erg lastig. Je weet gewoon er iets slechts gaande is in je lichaam en het idee om nog 2 weken te wachten vond ik vreselijk.

Lees hier deel 2