Blog Ziekte van Lyme (deel 2)

Die 2 weken dat ik moest wachten op mijn kuur waren in het begin heel moeilijk. Ik voelde paniek of ik wel het juiste deed en over wat er zich allemaal in mijn lichaam afspeelde. De eerste nacht gebeurde er ook van alles met me. Het was nog steeds heel erg heet en ik ging vroeg naar bed. In bed voelde ik me raar worden en het leek alsof ik van steen was, een rots en alsof ik geen nek meer had. Ik werd er bang van… Met moeite ben ik die nacht in slaap gevallen. De volgende dag heb ik mijn therapeut een mail gestuurd met mijn ervaring van die nacht en zij belde me later die middag terug. Ik legde uit wat er gebeurd was en zij sprak me enigszins streng toe. Ze gaf aan dat als ik nu al zo loop te miepen, terwijl de kuur nog niet eens begonnen is, hoe het dan moet als ik wel met de kuur bezig ben. Dan kan het allemaal nog veel erger worden. Niet dat ze het bagatelliseerde zei ze, maar ze had geen zin in om mij iedere keer aan de telefoon te krijgen als er iets was. Ze zei; ‘je bent ziek en daar horen klachten bij en dat moet je accepteren’…………… Amen!
Ik voelde me als een klein kind toegesproken, maar het heeft wel geholpen. Sinds dat telefoongesprek drong het tot me door dat ik ziek was en dat het logisch is dat daar klachten bij horen. Gek genoeg gaf het me rust en vanaf daarna is het eigenlijk heel goed gegaan. En nee, ik haalde het niet meer in mijn hoofd om haar ook nog maar 1x te bellen.

Het ging eigenlijk wekenlang heel goed, geen klachten en voelde me energiek. Ik begon zelfs te twijfelen of ik nog wel Lyme had. In de tussentijd was ik nl. ook begonnen met zappen en ik had het idee dat dit hielp. Ik wilde een nieuwe test, want stel je voor als ik geen Lyme meer zou hebben dan zou ik die kuur ook niet te hoeven starten!
Ik maakte een afspraak, deze x met een therapeute in Hilversum. Daar kwam uit de Vegatest helaas dat de Lyme er nog steeds was. En wel in 3 soorten… Okay, ik ging die kuur dus wel nemen!
Van deze therapeute kreeg ik homeopathische korrels en supplementen mee om mijn lichaam te helpen. Dit was allemaal goed afgestemd op de kuur die nog zou komen.
Deze afspraak voelde heel goed, want er was nog veel meer uit de test gekomen. Onder andere dat ik een lactose-intolerantie heb en heel slecht tegen elektrosmog kan. Vooral die lactose-intolerantie, daar moest ik direct iets mee doen want mijn systeem was druk bezig om de “koe” eruit te werken i.p.v. de Lyme. En dat kun je echt niet gebruiken als je Lyme hebt.

De kuur kwam binnen en ik moest deze 2x per week innemen gedurende 5 weken. Ik kreeg 5 buisjes en daarvan moest ik steeds de helft innemen. Tijdens deze kuur werd ik vooral heel erg moe en ben toen ook halve dagen gaan werken. Ik was zo moe dat ik op sommige momenten bij wijze van spreken direct kon gaan liggen en slapen. Al was het op de grond of met mijn hoofd op tafel. Ook kreeg ik steeds vaker last van mijn nek, die zat dan vast. Dan weer links en dan weer rechts. Ik kon mijn hoofd niet normaal van links naar rechts bewegen. Vanbinnen voelde ik me een soort zendmast, kan het niet anders uitleggen. Ik voelde de frequentie van deze kuur en daarvan werd ik heel heel erg moe. Zo erg dat ik op een gegeven moment gewoon wist hoe het zou zijn om MS te hebben. Extreem! Maar gelukkig was dit niet de hele tijd het geval.
Mijn grote angst is ook werkelijkheid geworden. Die buisjes waren zo piepklein dat ik bang was bang dat er een kuur verloren zou gaan. En natuurlijk, ^_^ what else is new ^_^ dat gebeurde ook… Ik liet kuur 4 zo uit mijn handen vallen en een groot deel ging zo over de keukenvloer. Wat een ramp! Ik ben direct gaan rapen, de kleine korreltjes lagen overal. Maar het is me gelukt, bijna het hele buisje was weer gevuld en ik kon met een gerust hart mijn kuur innemen.

Na 5 weken was ik klaar met de kuur en op 30 september had ik een 2e afspraak met mijn therapeut uit de Betuwe om te testen of ik Lymevrij was. Ik werd opnieuw getest, ook op co-infecties, en ik kreeg de uitslag. Ik was weer helemaal Lyme vrij en had ook geen co-infecties! Pfieuw! YES! Wat was ik blij met dit nieuws en hoe relax reed ik weer naar huis. Eindelijk kon ik dit drama achter me laten! Dacht ik…….

Ik denk dat het nog geen week later was, dat ik mijn linkerarm niet verder dan een klein stukje omhoog kreeg. Zo gek! Ik wilde mijn arm omhoog doen, maar hij ging niet. Nog niet eens tot de helft… Later die week ging mijn linkerkaak vastzitten waardoor ik mijn mond niet open kreeg. Ik kon daardoor moeilijk eten en mijn tandenborstel kreeg ik nauwelijks in mijn mond gedrukt. De volgende dag was mijn linkerkaak weer vrij maar zat mijn rechterkaak vast. Zelfde probleem, lastig met eten en mijn tandborstel ging nog maar net naar binnen. Ik sprak er met mijn collega over en die vertelde me dat ik waarschijnlijk de wind in het lijf had. Omdat mijn weerstand laag is en die nu weer moet gaan opbouwen. Dat komt uit de Chinese geneeskunde. Voor mij klonk het logisch en ik heb lang gedacht dat ik de wind in het lijf had. Maar ja, hoe lang kun je de wind in het lijf hebben?

De vreemde en toen nog milde klachten bleven aan. Volgens mij was er geen dag dat er niet iets vast zat. De klachten versprongen van mijn nek, naar mijn kaak, naar een vinger, naar mijn pols, naar mijn arm etc. Ik sukkelde zo een beetje door totdat eind november ik ineens erg veel pijn kreeg aan mijn linkerschouder. Toevallig had ik diezelfde dag een 2e afspraak met de therapeute in Hilversum. Ik kon nog net auto rijden, maar ik kon mijn linkerarm bijna niet gebruiken. Toen ik aan de beurt was voor mijn afspraak kon ik mijn arm niet op tafel krijgen. Ik moest met rechts mijn linkerarm op de tafel leggen. Mijn therapeute keek me aan en zei: ‘jeetje meid is het zo erg?’ Ja, het is erg want ik krijg mijn arm niet meer omhoog en het begint nu ook pijn te doen. Voorheen had ik steeds vage klachten, maar het deed niet echt pijn en dat doet het nu wel.
Inmiddels ging het steeds vaker door me heen dat dit waarschijnlijk toch door de Lyme veroorzaakt werd en dat het niet de wind in mijn lijf was. Tijdens de Vegatest kwam er ook uit dat inderdaad de Lyme die hier aan het werk is…. Dat kwam wel even aan bij me, maar aan de andere kant wist ik het ook eigenlijk wel gezien de vage klachten die er continu waren.
Ik kreeg deze keer ook weer homeopathische korrels tegen Lyme mee en ook nog andere sterkere korrels die het echt moesten gaan doen. Deze korrels zouden de Lyme-beesten in mij gaan killen. Ik was er klaar voor!

Lees hier deel 3