Ontstaan

Al op heel jonge leeftijd begon voor mij een turncarrière waarin ik nooit mijn plek heb kunnen vinden. 9 jaar heb ik op hoog niveau geturnd en dat hield in dat ik gemiddeld 5 dagen per week zo’n 4 uur per dag in de turnzaal te vinden was. Ik was 6 jaar toen ik ermee begon en mijn kindertijd heeft volledig in het teken van topsport gestaan, alles draaide daarom.

In die 9 jaar heb ik vooral geleerd dat het leven draait om presteren onder druk en om beoordeling door een jury. Toen ik ermee stopte op mijn 15e, bleef deze schijnwaarheid nog jarenlang als een rode draad door mijn leven heen lopen.

Een aantal jaren geleden bleek ik er klaar voor om voorbij die schijnwaarheid te gaan en deze als een stoffige oude jas, die allang niet meer past, achter me te laten. Iets in mij kreeg sterk de behoefte om buiten de lijntjes te gaan kleuren!

Actieve dansmeditatie kwam op mijn pad (toeval bestaat niet) en daarmee heb ik mezelf geholpen. Tijdens de dansmeditaties kwam ik vrijwel gelijk in conflict met negatieve overtuigingen (schijnwaarheid) die me van alles wijs maakten. Geheel niet fijn want het zorgde ervoor dat ik me niet vrij kon of laat ik zeggen niet vrij ‘mocht’ bewegen. Hier was ik lichamelijk en geestelijk zo gefrustreerd over, dat ik het gevoel had helemaal vast te zitten en dat voelde erg onmachtig.

Toch heb ik doorgezet en niet opgegeven, terwijl dit zeker wel vaak door mijn hoofd ging. Het heeft dan ook enige tijd en doorzettingsvermogen nodig gehad, maar uiteindelijk heb ik me via de vrije dans kunnen bevrijden van negatieve overtuigingen die ik jaren geleden als waarheid over mezelf had aangenomen.

Dit gebeurde toen de frustratie over het niet vrij kunnen bewegen zijn hoogtepunt bereikte en ik het in feite niet meer uithield. Dat was het moment van ‘ik weet het gewoon echt niet meer’. Juist op dat moment brak er iets in mij door en kon ik me helemaal over geven. Voelde me compleet aan de negatieve overtuigingen voorbij gaan en ik luisterde er ineens niet meer naar, het was niet langer mijn waarheid. Eindelijk vrij!

Sinds dat ene moment wat ik hierboven beschreven heb, voel ik me vrij in de dans. En heeft het ook een positieve uitwerking in mijn dagelijks leven. Tegenwoordig organiseer ik met veel plezier iedere week een uurtje vrij dansen in Haarlem. Dit is toegankelijk voor iedereen die behoefte heeft om te dansen zoals hij of zij dat wil en hierin een stukje verdieping en vrijheid wil ervaren. Voel je welkom!

DansBio
♥ in mijn kinderjaren (van 6 jaar t/m 15 jaar) hebben turnen en ballet aan de basis gestaan
♥ van 2007 tot 2011 heb ik Egyptische dans (buikdans) & lichaamswerk bestudeerd + diverse workshops gevolgd bij Sabouschka Kahlfeld
♥ in 2015 heb ik de opleiding tot begeleider Trancedans & Transformatie afgerond bij Els & Aernoudt (Wellspring) in Sankt Thomas Duitsland
♥ in 2015 heb ik een jaartraining 5Ritmes bij 2 erkende 5Ritmes dansdocenten gevolgd